ANNELIES VAN TIEGHEM

 “There is a crack in everything, that’s how the light gets in.” – Leonard Cohen

 

 

Wie ben ik? 

Mijn naam is Annelies Van Tieghem.

“Mijn missie is om mensen terug in verbinding te brengen met hun ware zelf, de samenleving en de natuur zodat het licht, die ieder van ons in zich draagt, van binnenuit opnieuw kan schitteren.”

Al van kinds af aan is mijn interesse en hart voor mijn medemens groot. Vandaaruit was het ook een logische keuze om psychologie te studeren. In 2016 werd mijn tienerdroom werkelijkheid en mocht ik mijn diploma van klinisch psycholoog aan de KU Leuven in ontvangst nemen.

Na drie jaar te hebben gewerkt als HR-deskundige rond loopbaanbegeleiding, coaching, talenten, welzijn  in het gemeentebestuur van Knokke-Heist was het verlangen zo groot om als zelfstandig psycholoog aan de slag te gaan dat ik deze wens niet langer kon negeren. Met veel enthousiasme en gedrevenheid maak ik sinds kort deel uit van de groepspraktijk ’t Huis. Eerder deed ik al ervaring op als klinisch psycholoog bij Ready2improve, Pebal (Peru) en CGG Noord-West-Vlaanderen.

Persoonlijke groei en ontwikkeling vind ik ontzettend belangrijk, daarom school ik mij continu bij. Zo start ik vanaf september 2020 met een vierjarige Postgraduaat Psychotherapie.*

 

Ik genoot reeds van onderstaande opleidingen:

  • Master in de Psychologie – KULeuven

  • Existential Well-being Counseling: A Person-centered Experiential Approach – KULeuven

  • Intuïtieve ontwikkeling – Timotheüs

  • Gezondheidsconsulent – De Groene Dag

Voor wie?

Ik werk voornamelijk met volwassenen en jongvolwassenen vanaf 16 jaar. Soms kan het eens gebeuren dat ook jongere kinderen mee naar de therapie komen in functie van gezinsbegeleiding.

Mensen die het even niet meer weten, het gevoel hebben er alleen voor te staan, nood hebben aan een luisterend oor of extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Ik ondersteun je graag bij:
- stress, burn-out, loopbaanbegeleiding
- zelfvertrouwen, assertiviteit, mindfulness
- eetstoornissen
- depressie, stemmingswisselingen;
- angstproblemen, trauma, fobieën,
- obsessief compulsief gedrag, ticstoornissen
- ADHD
- existentiële en/of identiteitscrisis, rouw
- relatieproblemen met ouders, partner, kinderen

 

Hoe ga ik te werk? 

We starten met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek brengen we jouw huidige situatie en hulpvraag in kaart, bespreken we jouw wensen, doelen en verwachtingen van de therapeutische sessies of coaching. Daarnaast komen een aantal praktische zaken aan bod en leer je mij ook wat beter kennen. Na zo’n eerste gesprek beslissen we samen of we al dan niet van start gaan met de therapie. Zien we dit beiden zitten, kan er al meteen een vervolg afspraak worden ingepland. De frequentie van de therapie is volledig vrij te kiezen en kan steeds worden afgestemd op jouw noden.

Tijdens de therapeutische sessies ga ik aan de slag met de thema’s die zich in het huidige moment aandienen en het meeste aandacht vragen. Vandaaruit ‘ont-mantelen’ we laag na laag tot de essentie zich onthult. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende technieken waaronder: emotionally focused therapy (EFT), cognitieve gedragstherapie ( CGT), familieopstelling, natuur coaching, voice dialogue, focussing,  ademwerk, journaling, etc.

Contact

Stuur gerust een mail: anneliesvantieghem@hotmail.com
of bel mij: 0474 60.97.05

De kostprijs van een consult bedraagt 60€/60min.

Ik ben op dinsdag aanwezig in de praktijk.
In onderling overleg zijn andere dagen misschien mogelijk.


Voor Natuur Coaching en online therapie ben ik tijdens de week ‘s avonds beschikbaar.

Erkenningsnummer Psychologen Commissie: 912117368

Visumnummer: 292056.

*Postgraduaat psychotherapie in de interactionele vormgeving: integratieve psychotherapie en counseling met een cliëntgerichte – experiëntiële basis, aan de Educatieve Academie te Berchem

 

Psychologenpraktijk 't Huis - Isegrimstraat 65, 9000 Gent