top of page
HELENA ALGOET
Systeemtherapeut i.o. 

Mijn naam is Helena Algoet, ik ben klinisch psycholoog en zal starten in praktijk 't Huis vanaf september 2023.

Merk je dat je in het dagelijkse leven steeds botst op onzekerheden, angsten, negatieve gedachten of spanningen in je omgeving? Heb je het gevoel dat het steeds terugkeert en geraak je er niet aan uit? Dan is de stap naar een psycholoog één in de goede richting. Een klinisch psycholoog heeft een objectieve kijk op je verhaal en heeft door de opleiding klinische psychologie, wetenschappelijke handvaten meegekregen om mentale problemen te verhelpen.

Wie kan bij mij terecht?

- Jongeren (12+) en hun gezinnen

- (Jong)volwassenen

Ik werk zowel met mensen die individueel hulp zoeken en met koppels/gezinnen.

Hoe ga ik te werk? 

Ik luister rustig naar je verhaal of jullie verhaal als gezin/ koppel, probeer het op een rijtje te zetten en zal samen met jou/jullie nagaan waar de moeilijkheden vandaan komen. Er is nooit een pasklare oplossing die snel kan verkregen worden, maar er samen over nadenken, kan al veel doen. Vervolgens zullen we vastgeroeste gewoontes, manieren van reageren of eventuele spanningen tussen jou en je familie of vrienden trachten aan te pakken.

Jongeren komen de eerste keer best samen met hun ouders en vandaar zien we hoe we het traject verder zullen zetten. Mensen met een autismespectrumstoornis of ‘een vermoeden van’, kunnen ook hulp bij mij zoeken, aangezien ik hier ervaring in heb.

Opleiding en achtergrond: 

Vanaf september 2023 volg ik de Postgraduaatopleiding Partnerrelatie-, gezins- en systeempsychotherapie zodat ik me nog meer kan verdiepen in de moeilijkheden (in interacties) binnen een gezin/familie en/of binnen een partnerrelatie.

- Opleiding master in de klinische psychologie (UGent)

- Stage in het buitengewoon onderwijs

- Twee jaar tewerkgesteld in een centrum waar ik kinderen behandelde met ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autismespectrumstoornis en gedrags- en emotionele problemen.

Contact: 

De kostprijs is 60 euro voor een sessie van 50'. 

Bel of mail gerust om een eerste contact te leggen.

GSM: 0489/69.60.21

helena.hethuis@gmail.com

bottom of page