top of page

ANKE DE BOTH

Klinisch psycholoog

Achtergrond

In 2016 studeerde ik af als klinische psychologe aan de Universiteit van Gent. Een eerste werkervaring deed ik op als oncopsycholoog en als psycholoog in het palliatief support team van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende. In 2017 kreeg ik de kans om te starten als therapeutisch coördinator in het Mobiel Crisisteam Noord-West-Vlaanderen regio Brugge waar ik tot op heden werkzaam ben. In deze setting komt mijn team in aanraking met een breed spectrum aan klachten en wordt er gezocht naar een stabilisatie van crisis in de thuisomgeving.

Naarmate mijn werkervaring,  groeide bij mij het verlangen naar meer langdurige begeleidingen waarin er op het tempo van de cliënt tijd kan gemaakt worden om dieper stil te staan bij wat er allemaal leeft en omgaat. Aansluiten als zelfstandige in een psychologenpraktijk werd voor mij een logische volgende stap.

 

Doelgroep

 

Jongvolwassenen en volwassenen

 

Werkwijze


In eerste instantie werken we samen aan het verhelderen van de zaken waar je tegenaan botst. Ik sta hierbij stil bij jouw levensverhaal, de klachten die momenteel op de voorgrond staan, je verwachtingen – behoeften – noden, … Ook breng ik graag ter sprake wat je interesses zijn en wat er goed loopt. Dit alles kan enkele gesprekken in beslag nemen maar niet noodzakelijk.
Vervolgens beslissen we samen aan welke thema’s we hoofdzakelijk aandacht zullen besteden en waarmee we aan de slag zullen gaan. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende denkkaders (systeemtherapeutisch, cognitief – gedragstherapeutisch, oplossingsgericht) om samen met jou een pad te bewandelen naar de gewenste veranderingen of een nieuwe verhouding t.a.v. je klachten.
Sommigen betrekken graag een partner, familielid of vriend in dit proces. Dit is zeker mogelijk, echter enkel als jij je hierbij comfortabel voelt.


Ook gesprekken aan huis behoren tot de mogelijkheid indien dit praktisch haalbaar is.

De praktijk is dicht bij het natuurreservaat De Bourgoyen gelegen, een gesprek al wandelend kan ook tot de mogelijkheden behoren.

 

Opleidingen

Master in de Klinische Psychologie - Universiteit Gent

Mobiele Gedragstherapie – Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie

Initiatie Systeemtherapie – Interactie-academie Antwerpen

 

Contact

0470/09.26.93.

anke.hethuis@gmail.com

Afspraken gaan door op donderdag.

De kostprijs van een sessie bedraagt 50 euro en duurt 60 minuten

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 922116882

Anke De Both: Teamleden
bottom of page