top of page

SOFIE LAMEIRE

Coaching voor meer balans, meer bevlogenheid, minder stress, meer jezelf.

Wie kan bij mij terecht?

Volwassen en jongvolwassen

  • met stressgerelateerde klachten

  • die zoeken naar meer balans en veerkracht in het leven.

  • die meer ruimte willen voor zelfzorg en persoonlijke groei: durven kiezen voor wat jij nodig hebt; ruimte en aandacht voor wat jij echt belangrijk vindt, voor wat jou wezenlijk deugd doet en energie geeft.

  • klachten van burn-out (ten gevolge van langdurige stress) of van bore-out (ten gevolge van langdurige verveling, gebrek aan uitdaging).

Wat mag je van mij verwachten?

In 1997 studeerde ik af als klinisch psychologe. Het is steeds mijn drijfveer geweest om mensen vooruit te helpen. Door enerzijds een luisterend en begripvol oor aan te bieden, en anderzijds de ander te helpen (her)ontdekken wat hij nodig heeft en welke stappen hij kan zetten om dat te bereiken. Mensen omschrijven mij als een rustbrenger. Als iemand die datgene wat moeilijk of ingewikkeld loopt, helpt helder te krijgen. Maar ook consequent iemands sterktes belicht en waardeert. Het oplossingsgericht coachen en de positieve psychologie zijn voor mij een belangrijke bron van inspiratie.

 

Een traject op maat van jou.

In een eerste intakegesprek zal ik vooral luisteren:

  • waar zit je mee?

  • wat heb je al geprobeerd om daar mee om te gaan?

  • wat is voor jou de gewenste situatie, wat wil je veranderen?

 

Op basis van dit gesprek bepalen we samen welke richting de coaching uitgaat. Oefeningen en tools worden afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Daarnaast hebben we in de coaching ook aandacht voor recuperatie en ontspanning. Indien voor jou relevant en wenselijk, kan het aanleren van hartcoherent ademen een onderdeel zijn van de coaching. Hartcoherent ademen is een zeer doeltreffende ondersteuning voor meer veerkracht en minder stress.

 

De duurtijd van een traject is afhankelijk van persoon tot persoon. Je begrijpt dat het afhangt van jouw context, de ernst van je klachten en hulpvraag. Maar als indicatie kan ik je meegeven dat een coachingtraject een eerder kortdurende begeleiding is, en dat het merendeel van de cliënten een traject afrondt in 4 à 8 consulten.

 

Jarenlange ervaring.

Sedert 2002 werk ik als psychologe in een arbeidsgeneeskundige dienst. Ik begeleid er werkgevers (overheid en privé) en hun werknemers naar meer psychosociaal welzijn. Naast het geven van vormingen en workshops in groep, begeleid ik er ook werknemers met stressklachten in een individueel traject.

Ik bouwde zo heel wat expertise op:

  • Affiniteit met hoe een organisatie functioneert en wat veelvoorkomende stressoren zijn

  • Hoe negatieve stress kan voorkomen worden, zowel collectief als individueel

  • Wat werkt om bevlogenheid en veerkracht te stimuleren

 

Daarnaast kunnen particuliere cliënten terecht deze in deze privepraktijk voor een individuele coaching bij stressklachten of een zoektocht naar meer veerkracht en bevlogenheid.

 

Opleidingen

Licentiaat in de Klinische psychologie (RUG)- erkenningsnummer psychologencommissie 742122253, Postgraduaat Preventieadviseur Psychosociale Aspecten(KUL), Coachopleidingen (HRD Academy en Coaching The Shift), Positieve Psychologie (Academie voor Positieve Psychologie), Mindfulness (ITAM), Hartcoherentiecoach (Louis Van Nieuland)

 

Contact:

Contactgegevens:

0470/86 28 21

sofie.hethuis@gmail.com

Afspraken gaan door op dinsdagavond of woensdagvoormiddag.

Voor een consultatie trek ik 75min uit. Kostprijs: 80€/consult.

 

Sofie Lameire: Teamleden
bottom of page