top of page

SIMON KYMPERS

Systeemtherapeut i.o.

“Als jij van mij verschilt, maak je mij niet armer maar rijker.”

~ Antoine de Saint-Exupéry

 

 

Nadat ik mijn studies klinische psychologie afwerkte in 2014 kreeg ik de kans om met jongeren in een residentiële setting te werken. Het gaf me een unieke inkijk in de leefwereld van jongeren en hun gezinnen. Ze namen me mee op hun pad en deze lessen pas ik nog steeds toe in mijn dagelijks werk.

Intussen veranderde ik van setting en werk ik nu in de ambulante sector waar ik momenteel werk in het mobiel crisisteam Gent zuid. Omdat we individuen, koppels of gezinnen, die te maken krijgen met een acuut psychisch lijden, in hun eigen thuiscontext benaderen kan ik als psycholoog met hen samen op zoek gaan naar krachten en hulpbronnen. Dit maakt deze werkervaring zeer uniek omdat we een uitnodiging krijgen aan de slag te gaan in de directe omgeving van de cliënten. Dit maakt het voor mij ook meer mogelijk zorgvragen van bijvoorbeeld koppels en gezinnen, te situeren binnen de ruimere context van hun leefwereld.

Aanvullend op dit werk kies ik er graag voor om een zelfstandige activiteit uit te oefenen in psychologenpraktijk ‘t huis. Hier wens ik graag koppels en gezinnen te begeleiden in hun zoektocht.

Ik volg momenteel de 4 jarige opleiding partnerrelatie-, gezins- en systeemtherapie.

 

Wie kan bij mij terecht?

 

Koppels en gezinnen.

 

Hoe ga ik te werk? 

 

Ik poog vooreerst graag uitvoerig kennis te maken met het koppel of gezin dat ik voor me krijg. Gaandeweg wordt de hulpvraag duidelijk en trachten we samen op zoek te gaan naar krachten en hulpbronnen, sommige zijn voor de hand liggend, naar andere moeten we soms wat dieper graven en nog andere kunnen we doorheen ons traject ontwikkelen. Ik hecht er veel belang aan dat alles gebeurt in dialoog met het koppel of de gezinsleden, waarbij we allemaal een gelijkwaardige positie innemen.

 

Contact:

 

Ik werk voornamelijk op maandag en dinsdagochtend. In samenspraak zijn andere momenten ook mogelijk indien zo alle gezinsleden kunnen betrokken worden.

Bel of mail gerust om een eerste contact te leggen.

GSM: 0472/56.61.40

Email: simon_kympers@hotmail.com

Kostprijs:

Koppel of gezinsgesprek:      75 euro

Individueel:                             50 euro

bottom of page