top of page

SIMON KYMPERS

Systeemtherapeut 

“Als jij van mij verschilt, maak je mij niet armer maar rijker.”

~ Antoine de Saint-Exupéry

 

Nadat ik mijn studies klinische psychologie afwerkte in 2014 kreeg ik de kans om met jongeren in een residentiële setting te werken. Het gaf me een unieke inkijk in de leefwereld van jongeren en hun gezinnen. Ze namen me mee op hun pad en deze lessen pas ik nog steeds toe in mijn dagelijks werk. Hierna heb ik een aantal jaar gewerkt voor het ‘mobiel crisisteam Gent zuid’. Daar begeleidde ik individuen, koppels of gezinnen, die te maken krijgen met een acuut psychisch lijden, in hun eigen thuiscontext. Ik trachtte als psycholoog met hen samen op zoek te gaan naar krachten en hulpbronnen om hen terug verder op weg te helpen.

Intussen veranderde ik van setting en werk ik nu in het ‘dagcentrum volwassenenpsychiatrie’ van de dienst psychiatrie in het UZ Gent. Hier kom ik in aanraking met diverse problematieken, zijnde depressies, angst- of eetstoornissen. Mijn rol in het team is onder andere het gesprek aangaan met de mensen uit de omgeving van de patiënt.

Aanvullend op dit werk kies ik er voor om een zelfstandige activiteit uit te oefenen in psychologenpraktijk ‘t Huis. Hier begeleid ik koppels en gezinnen in hun zoektocht.

Ik heb doorheen mijn loopbaan verscheidene vormingen en cursussen gevolgd, waaronder ook de vierjarige opleiding partnerrelatie-, gezins- en systeemtherapie.

Wie kan bij mij terecht?

Koppels en gezinnen.

Hoe ga ik te werk?

Ik poog vooreerst uitvoerig kennis te maken met het koppel of gezin dat ik voor me krijg. Gaandeweg wordt de hulpvraag duidelijk en trachten we samen op zoek te gaan naar krachten en hulpbronnen, sommige zijn voor de hand liggend, naar andere moeten we soms wat dieper graven en nog andere kunnen we doorheen ons traject ontwikkelen. Ik hecht er veel belang aan dat alles gebeurt in dialoog met het koppel of de gezinsleden, waarbij we allemaal een gelijkwaardige positie innemen.

Contact:

Ik werk op maandagnamiddag tussen 14u en 20u. Voor de momenten na de kantooruren is de kans reëel dat er een wachtlijst is.

Bel of mail gerust om een eerste contact te leggen.

GSM: 0472/56.61.40

Email: simon_kympers@hotmail.com

Kostprijs:

Koppel of gezinsgesprek: 90 euro

Individueel: 65 euro

 

bottom of page